Vielä muutama yö ja sitten alkaa matka Kajaanin kautta kohti Luostoa ja viikon ihanaa lomaa!!

Odottavan aika on pitkä sanotaan, mutta nyt on kyllä niin, että taitaa aika ihan karata käsistä, kun ajattelen mitä kaikkea töissä vielä täytyy tehdä ennenkuin voi rauhallisin mielin aloittaa "hiihtelemisen".  No, täytyy yrittää ehtiä kaikki mitä kuuluukin.

Eilen illalla pidettiin palaveri, jossa suunnittelimme taas matkan kulkua, ruokia ym. asiaan kuuluvaa hommaa. Nauru kuului varmaan naapureihin asti, kun suunnitteluja teimme. Näin ollen sen jo tietää, että totinen reissu on edessä. Ihan samaan malliin kuin muinakin vuosina.

Heidi lapsineen on taas vaihtanut maisemaa ja meillä on huomattavasti hiljaisempaa kuin viikonloppuna. 

Tässä lapset on molemmat mumman sylissä ja Veera odottaa, että mumma lakkaa kynnet. Tyttö istuu hievahtamatta ja jaksaa odottaa kynsiensä kuivumista. Juuso katselee maailmaa tällä kertaa totisena, joka on kyllä harvinaista. Yleensä naama on aina jonkinlaisessa virneessä.

Tässäpä jo naama on virneessä. Seisomaan Juuso nousee jo tottuneesti, joten varmaan pian aletaan ottaa ensimmäisiä askeleita ilman tukeakin.

Jonkin verran oon ehtiny tehdä käsitöitäkin. Luoston hiihtoreissua varten tein ittelleni uuden pipon ja lapaset, joissa on kerrankin tarpeeksi pitkät varret. Heidi tykästyi tuohon pipoon ja lupasin tehdä hänelle samanlaisen.

Antille tein samalla ihan perus villasukat. Varret on aika "iloisen" väriset, mutta se johtuu siitä, että yritän käyttää kaikkia jäännöslankoja varsiin.

 

Nyt vielä pitäisi keksiä käsityö, joka otetaan Lappiin mukaan iltojen istuskelua varten....