Aamulla toivottelin hyvää syntymäpäivää Antille ja jäin viettämään vapaapäivää kun se lähti töihin. Oltiin sovittu, että lahja ja kahvit tulee vasta illalla.

Ensiksi leivoin kakkupohjan ja sen jälkeen hieman siivoilin. Sitten pitikin lähtiä katsastamaan auto. Läpihän se meni, mutta ei tietysti ihmekkään, kun oli kaaran eka katsastus.. Sieltä singahdin kirjastoon palauttamaan oppikirjoja, jotka nyt kävivät tarpeettomiksi, kun opinnot on ohi. Sitten menin sormet syyhyten Tiimariin tonkimaan hyllyjä. No eipä sieltä jäänyt käteen kuin lautasliinoja. Sitten seuraava paikka saikin huokimaan oikein aika lailla. Tänne nimittäin avattiin Pentikin myymälä ja en meinannu pystyä millään olemaan ostamatta vaikka ja mitä. Todella ihana lahjakauppa ja nyt varmaankin pitää alkaa keräämään jotain sarjaa, ei auta mikään.... Sieltä sitten normaaliin ruokakauppaan ja kotiin. Vuorossa päiväkahvit ja pari puhelua. Sitten koristelemaan synttärikakkua. Nyt on koristelut tehty ja lahjat paketissa. Illalla tulee hyvä ystäväpariskunta kahville ja kaakulle. Niin ja miehet väsää varmaan Antin lahjan kans koko illan, kunhan se selviää mikä se on......

Joskus blogini alkuajoilla lupasin, ehkä laittaa joitain ohjeita koskien ruokailua ja leipomista. Taidanpa nyt laittaa tuon kakun ohjeen tuohon alle.

1373504.jpg

                               4 munaa

                               3 dl sokeria

                               3 dl vehäjauhoja

                               2 dl perunajauhoja

                               4 tl leivinjauhetta

                               2 dl kuumaa vettä

Voitele ja jauhota (itse laitoin vehnänleseitä) pyöreä, irtopohja vuoka. Halkaisija n. 24 cm ja tilavuus 2½ litraa. Vaahdota munat ja sokeri. 3-4 min. riittää. Liian pitkä vatkaus ei ole kananmunille hyväksi. Yhdistä vehnäj. ja perunaj. sekä leivinj. Sekoita ne varovasti taikinaan. Lisää vesi, sekoita ja kaada vuokaan. Paista 175*C n. 50 min. Uunin alaritilällä. Anna hetki seisahtaa ennenkuin kumot kakun. Jäähdytä.

Minä leikkasin kakun kolmeen kerrokseen ja laitoin väliin persikkalientä kostukkeeksi ja vadelmahilloa väliin. Kuohukermaa oli 4 dl ja laitoin vihreää elintarvikeväriä muutaman pisaran kermavaahdon mukaan. Samoin laitoin pari ruokalusikallista sokeria. Päälimmäiseen kerrokseen sivelin veitsellä kermavaahtoa ja reunoille pursottimella pursotin. Samoin päällä oli marsipaanista tehtyjä ruusuja ja kolme lehteä. Persikanpuolikkaan laitoin vielä puoliksi ja siivutin 4-5 osaan, jättäen toisesta päästä siivut kuitenkin kiinni. Vihreä/sinisiä nompparellipalloja laitoin muutaman ja lila/v.punaisia sydämiä samoin muutaman.

Nyt on kello niin paljon, että on mentävä laittamaan muussia ja soossia, eli ruokaa kun se mun armas vihiittyni tuloo kohta töistä... Että taas tälläänen "vapaapäivä";o)