No niin, taas on yksi etappi suoritettu, elikkä Veeran pikkuveli kastettiin viime sunnuntaina ja nimeksi tuli: Juuso Päiviö. Oikein poika oli nimensä näköinen. Juuso sopi sille pikkuiselle pullukkaposkelle oikein hyvin ja Päiviö on kulkenut suvussa kuka ties miten kauan.

Seremonian alussa Juuso hymyili ja jutteli kummitätinsä kanssa oikein aurinkoisesti, mutta jossain välissä hän kyllästyi makoilemaan selällään ja nosti aikamoisen älämölön. Nimi saatiin kuitenkin annettua ja Juuson itkunpuuska laantui yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin.

Minä se "ylitin" itseni kun ensimmäistä virttä oli veisattu pari sanaa niin jo kyyneleet valui valtoimenaan ja veisaamisesta ei tullut mitään. Onnekseni Heidin kummityttö Laura oli vieressäni ja saattoipa olla, että hän löi munkin ennätykseni....

Pappi puhui kauniisti ja tunnelma oli oikein vapautunut. Veera olisi halunnut puhaltaa kastekynttilän monta kertaa. Taisipa olla tuoreessa muistissa edellispäivänä (virallinen päivä 31.7)vietetyt omat 2-vuotis synttärit ja kynnttilöiden puhaltaminen.

Tässä itse ristiäisjuhlan päänäyttelijä Juuso Päiviö, kastemekossaan jonka olen tehnyt ensimmäiselle kummilapselleni Jennille hänen ristiäisiinsä vuonna 1978. Nimen tässä kastemekossa on saanut 19 lasta ja muutaman viikon päästä sille on taas käyttöä.

1795810.jpg

1795831.jpg

Veera pitää hyvänä Juusoa. Huomaa hieno sormus, joka tuli yhtenä kastelahjana ja jota tietenkin piti juhlien jälkeen sovittaa.