Riikan matka on tehty ja kaupunki nähty!  Viime perjantaina meitä starttasi 16 naisen joukkue kohti Latviaa ja siellä Riikan kaupunkia. Pohjanmaalta matkasimme pikkubussilla ensin kohti Tamperetta ja Pirkkalan lentoasemaa. Iloisen rupattelun merkeissä matka sinne kului nopeasti. Vähän siinä itsekutakin alkoi jännittää miten turvatarkastus sujuu. Erinäisiä neuvoja ja ohjeita oli sadellut pitkin päivää siitä mitä pitää mihinkäkin pussiin pakata ja kuinka huulipunakin on nestettä jne. Hyvin kuitenkin kaikki sujui. Muutama piippaus kuului joidenkin naisten kohdalla, mutta niistä selvittiin ottamalla vyö tai kello pois. Taas sitä joutui toteamaan kuinka jotkut olivat "rautaisia mimmejä". Itse lentomatka sujui nopeasti ja tuskin ehti suutaan kostuttaa, kun laskeutuminen alkoi ja pian "tömähdettiin" kenttään. Voisipa sanoa, että pehmeämpiäkin laskuja on kohdalleni sattunut, mutta pääasia, että turvallisesti maankamaralla. Ja taas sama rulianssi edessä. Passit tarkastettiin ja matka kohti hotellia alkoi.

Se se vasta olikin kokemus. Siinä olisi kyllä yksi jos toinenkin rallikuski jäänyt hopealle niiden taksikuskien kanssa. Melkein hiki nousi pintaan ja mieleen tuli, etten sittenkää omista sitä raskasta kaasujalkaa, vaikka niin olen itsestäni luullut. Nämä poijat ne meni eikä meinannu. Kaista vaihtui vauhdilla ja ohituksia oli mieletön määrä. Mestari puikkelehtijoita tyystin kaikki kuskit, jotka meitä hotellille toi.

Majoittumisen jälkeen lähdettin sitten kylille, katsastamaan iltamenoa ja etsimään jotain suuhunpantavaa. Siinä se ilta kuluikin kävellessä katuja edestakaisin, eikä oikein mistään tahtonut löytyä meille sopivaa paikkaa. Päädyttiin kuitenkin jonkinlaiseen  kuppilaan, jossa istuttiin ja tuhottiin muutama janojuoma. Siitä sitten matka jatkui kohti hotellia ja nukkumaanmeno oli seuraavana hommana. Ei muuta, kun pakkelit pois naamasta ja hammaspesun jälkeen unta palloon.

Aamulla oli ihmetys suuri, kun nukuttiin pitempään kuin aikomus oli. Melkein tuli kiire aamupalalle, koska alkoi meidän opastettu katselmus kaupunkiin. Lähdimme hotellilta oppaamme kanssa paikallisella bussilla, joka sinällään olis pitkän tarinan arvoinen juttu, mutta ohitan sen vain vienolla hymyllä. (Sitä en malta olla kertomatta, että paikallinen "herrasmies" teki yhteen meistä heti tuttavuutta. Tutustuimme sitten kävellen vanhaan kaupunkiin ja se oli todella mielenkiintoista kuunneltavaa, vaikka minä olinkin ollut siellä muutama vuosi sitten. Ilma oli hieman koleaa aamupäivästä, mutta aurinko alkoi paistaa jonkin ajan kuluttua ja olo muuttui heti mukavammaksi.  Kävimme välillä istumassa kahvilassa, jossa tarjottiin muutakin lämmikettä kuin kahvia, jos niin halusi. Ensimmäiset tuliaiset (paikallinen suklaa) tuli ostettua. Kierros kesti runsaat pari tuntia ja sen jälkeen kävimme tilaamassa illaksi ruoat yhdestä ruokapaikasta.  Porukka hajosi pienempiin ryhmiin ja jatkoi polkujaan omiin suuntiinsa.

Päiväunetkin piti yrittää ottaa jossain välissä, että jaksoi iltarientoihin. Ruokailun jälkeen lähdettiin taas etsimään jotain istumispaikkaa ja löydettiinkin sellainen. Siellä vietettiin iltaa arpajaisten ym. hauskanpidon merkeissä. Takaisin majapaikkaan saavuttiin taas kuka mihinkäkin aikaan ja milläkin värkillä. Henkeviäkin piti keskustella ja parantaa maailmaa sen minkä jaksoi.

Eikä aikaakaan, kun taas oli aamupalan aika. Yritettiin sitä mukamas levätäkkin ennen huoneiden luovutusta, mutta laihoin tuloksin. Laukut jätettiin säilytykseen ja matka kaupungille alkoi taas paikallisilla kulkuvälineillä. Kiertelyä kaupasta toiseen riitti ja jos jonkinlaista murkinaa välillä maistellen. Toiset tekivät hyviä ostoksia ja toiset pääsivät vähemmällä tuhlaamisella. Pakolliset tuliaiset oli varmaan kaikilla. Löytyipä sieltä joillekkin hääpuvun mallikin......Nyt ei puutu enää kuin se sulhanen ;o)

Niin vain oli kello siinä mallissa, että taksit tulivat meitä hakemaan ja matka lentokentälle alkoi. Matkan maksu on luku sinänsä ja siitä sais aikaan, vaikka romaanin, mutta olkoon. Tulipa taas todistettua se, että etupenkillä ei kannata istua!!

Lentomatka kotiin oli nopeasti ohi, vaikka hieman myöhässä lähdettiinkin. Meillä riitti hauskaa "lentoemojen" housunpunttien ja saumojen kanssa. Aina sais olla neula ja lankaa mukana, jos ei vaan koko ompelukonekkin.... Taas vaan tömähdettiin kenttään ja pujottelu kohti odottavaa pikkubussia alkoi.

Matka Pohjanmaalle sujui rattoisasti, varsinkin sen jälkeen kun saatiin kunnon kahvit olo oli täydellinen.Pikkuhiljaa porukka alkoi autosta vähentyä ja kukin vuorollaan pääsi kotiin nukkumaan ja odottamaan aamua, sekä töihinlähtöä. Paitsi yksi, joka oli LOMALLA, niinkuin itse kertoi yhden tuhat kertaa :o)

Tämä oli vain pintaraapaisu koko reissusta, mutta "pahempia seuraamuksia" välttääkseni en kerro enempää. Tosi mukava reissu ja hyvä porukka, huumoria riitti ja muistoja tuli roppakaupalla lisää!

Laitanpa tähän muutaman valokuvan , joita kyllä tuli otettua enempi ja vähempi.

875111.jpg

Yksi suihkulähde, joita kyllä siellä riiti.

875118.jpg

Kukkaloisto oli todella mahtava ja niitä riitti kaikissa väreissä ja sävyissä.

875127.jpg

Näinkin korkealla tuli käytyä, vaikka mun vatsanpohjaa nipistikin ja kuva tuli otettu melkein silmät kiinni.

875135.jpg

Yksi monista patsaista, nimeä en kyllä muista.

875141.jpg

Tämän kohdalla kyllä tuli mieleen,että onko näin hienoa paikkaa ollenkaan olemassakaan.

875153.jpg

Ei voi kuin ihastella noita "kruusooksia".

875139.jpg

Siellä se katti pyllistää katolla.

875147.jpg

Seinässä näkyy ampumisjälkiä. Onneksi ovat taakse jäänyttä elämää.