Nämä mun kirjoitukset tulee nyt hieman jälkikäteen, mutta ei kai se nyt suuresti haittaa.

Toukokuun 12 päivä starttasimme Tk:n pihasta kello 15.00 linja-autolla kohti Helsinkiä ja satamaa josta laiva vei meidät Tallinnaan.

Ajomatka Helsingin satamaan kului mukavissa merkeissä, eikä aika käynyt pitkäksi. Mukavia juttuja kuului joka puolelta ja nauru raikui.

Hieno oli auringonlasku laivalla.

Kannelle menimme sitä katsomaan matkaseuramme Sirpan ja Simon kanssa. Kannella oli aika viileää, mutta suojaisen nurkan löysimme, jossa saatoimme hetken haistella meri-ilmaa sieraimiimme.

Hyvin laivassa nukutun yön jälkeen piti heti laittaa ripset maaliin ja lilaa luomiin, koska hieno nainen on aina hieno nainen:)

Laivalta matkamme jatkui kohti Tarttoa ja maisemat vilahtelivat kovaa kyytiä ohitsemme. Emme olleet laivalla syöneet aamupalaa ollenkaan, koska oletimme puheiden perusteella pääsevämme heti kohta maissa aamupalalle. Toisin kuitenkin kävi. Matka jatkui ja jatkui, eikä missään tuntunut olevan ensimmäistäkään kahviota tai ravintolaa.

Tälläinen tuli vastaan, kun olimme matkanneet jo ainakin toista tuntia. Koko bussillinen ihmisiä säntäsi sisään ja kahvion pitäjä taisi saada koko viikon tienestin kerralla, kun meidän porukka innostui ostamaan aamupalaa.....

Matka jatkui tyyliin hyvä ruoka, parempi mieli:)))

Tässä meidän suomalainen opas Tarttossa. En milloinkaan, enkä missään ole tavannut näin ammattitaitoista ja asiaansa uskovaa opasta kuin tämä meidän opas oli. Hän kertoi niin hienosti ja kattavasti asioita näistä ihmisistä, että niin oppaalla kuin kuulijoillakin oli tippa linssissä suurimman osan ajasta.

Hän oli tullut paikkakunnalle noin 15 vuotta sitten viikonlopuksi ja hän kertoi, että viikonloppu jatkuu yhä. Hän oli menettänyt sydämensä Tarttolle ja ihmisille jotka siellä elivät ja olivat.

Kun näitä kuvia katsoo niin eipä ihme, että sydän on tänne halunnut jäädäkin...

Hienot museon ovet.

Mahtavat seinät.

Näillä raunioilla oli trubaduuri laulamassa ja viihdyttämässä siellä käyviä vieraita.

Mielenkiintoista.

Kyllä tätä käytävää pitkin kelpaa kaksin kuljeksia:)

Antti tärkiän näköösenä kuuluisalla opiskelupaikalla.

Ikkunoita ja kuuluisuuksia...

Tarton yliopisto..

Kaunista:)

Herkkää, suuteleva pari...

Kadussa kaupungin keskipaikka.

Aika kului aivan liian nopeasti tälläisiä katuja kulkiessa.

Vai mitä olette mieltä täsät vihreydestä ja puiston ulkonäöstä....

Todella siistiä ja paljon istumapaikkoja puistoissa.

Illalla oltiin sitten ruokailemassa Tallinnassa, kun päivä oli vietetty Tartoa ihastellessa.

Yhteydet pelaa ja puhelimeen on vastattava, kun se soi:)

Kuvattavaa löytyy kyllä Tallinnastakin.

Olutta ja jäätelöä saatavana viereisistä kojuista:)

Kuva Viru keskuksen edestä.

Tallinan kuvaa. Harmi vain, että silloin satoi aika lujaa, kun olimme kiertelemässä kaupunkia.

Matka kaiken kaikkiaan oli aivan mahtava. Tarttoon olemme päättäneet mennä toisenkin kerran. Siellä pitää vähintään yöpyä, että hieman ehtii katsella ympärilleen.

Tallinnassa olimme sitten kaksi yötä. Kiertelimme, söimme ja hieman joimmekin. Ostimme tuliaisia ja nautimme hyvästä seurasta. Matka sunnuntaina 15 päivänä toukokuuta sujui kotiinpäin ongelmitta ja pääsimme perille hyvissä ajoin. Mielessä tuhat hauskaa tarinaa ja nauru suupielissä. Odottelemme seuraavaa reissua, mihin se sitten suuntautuukaan, mutta tämä porukka oli mahtava ja naurua riitti:))))