Niin vain on todettava sellainen asia oikeaksi, että talven varalle on alettava jo puutarhaa valmistelemaan pikkuhiljaa, ei voi mitään.  Tänään haettiin multaa ja aiotaan hieman lisätä syysistutuksia ja muutenkin parannetaan jonkin verran penkkejä ottamaan talvi vastaan.

Mökkikauden päättäjäisetkin olivat ja menivät. Kaunis ilma oli kaikkineen silloin viikonloppuna. Samaa rataa mökkikausi päätettiin kuin ennenkin. Eli saunomalla, grillaamalla ja uimalla.

Mökillä ollessamme ehdin maalata entisöitävän kaappini viimeiseen kertaan. Nyt se on muuten valmis vain ottimet puuttuvat. Samanlaisia en löytänyt mitkä siinä ennestään oli. Toinen vain oli joutunut hukkaan.  Seuraavalla mökkikäynnillä täytyy ottimet laittaa paikoilleen.

 

Tässä kaappi on kuvattuna sivusta.

Tässä se on edestä. Siellä se kuivaa saunamökissä kaikessa rauhassa ja odottaa saavansa vetimet oviin. Värit olivat mielestäni onnistuneet ja ilmensivät kaapin valmistumisajankohdan henkeä.

Muutama viikko tässä kuitenkin menee ennenkuin mökille taas ehtii. Ensi viikonloppuna menemme Kajaaniin jossa on  sitten "viralliset" tupaantuliaiset. Seuraavana viikonloppuna vietämme mun siskonpojan häitä. Sitä seuraavalla viikolla menemme ruskaretkelle Ylläksen maisemiin ja siitä seuraavana viikonloppuna on taas Kajaanin reissu edessä. Kuluu siis jokunen tovi ennenkuin saan kaapin lopulliseen kuosiinsa.

Syksyyn kuuluu myöskin metsässä kulkeminen, eli sienestys. Viime lauantaina olimme sienessä ja saimmekin oivan saaliin. Kantarelleja, karvarouskuja, haapasieniä ja erilaisia tatteja. Niitä on sitten talventullen mukava syödä. Marjapuskat on noukittu lähes kaikki. Harmikseni täytyi puskiin hieman marjoja jättää, koska mehut ei tee kaupan ja kekseliäisyys loppuu, kun ei tiedä mitä niistä oikein tekis. Pakastinkaan ei määräänsä enempää vedä.