Onpa ihastuttavaa, kun on näin kaunis sää! Vapun kunniaksi innostuin aamulla leipomaan pullaa ja pari kuivaa kakkua. Uuni kun oli sopivasti lämmin niin oli hyvä laittaa kanankoipia uuniin ja riisiä lisäkkeeksi ynnä raikasta salaattia niin jopa oli ihan täyttävä ateria.

Antin kanssa ollaan siivottu koko huusholli lattiasta kattoon, ikkunat on pesty ja verhot vaihdettu. Koko koti on pessyt kasvonsa ja nyt on kevätsiivoukset ohi. Ihan hyvään aikaan koska huomenna tuleekin vieraita, taikka omaa väkiähän se on kun Noora tulee kaverinsa kans viikonloppu visiitille. Lauantaina suunnataankin sitten koko porukalla Kälviälle juhlistamaan niitä Pertsan valmistujaisia.

Iltapäivällä olimme huutokaupassa Ritamäen lavalla, mutta ei sieltä mitään mukaan tarttunut. Aivan ihastuttava päästävedettävä sänky siellä olisi ollut, mutta, mutta, kun ei oo sitä tilaa mihin sen laittais.

Sieltä lähdettyämme ajoimme kukkakaupan kautta ja kävimme Sauli-paapan haudalla. Kymmenen vuotta on siitäkin jo vierähtänyt aikaa, kun hän 29.4 nukkui pois. Aika kuluu ja kaikkea on kymmenen vuoden aikana sattunut ja tapahtunut.....

Puutarha alkaa pikkuhiljaa herätä eloon. Kuvailin siellä jo pintaan nousseita kukkia ja vihreys oli jo huomattavaa. Kyllä muutama päivä näin keväällä saa paljon aikaan ja kun siihen lisätään  jokunen sadepisara on vaikutus lämmön kanssa mahtavaa....

1516808.jpgAkilleija oli jo kivasti pinnalla ja terhakkaana katseli ylöspäin.

1516812.jpgLupiinit ovat vuodesta toiseen varmoja talven jälkeen nousijoita. Niitä pitää oikein rankalla kädellä harventaa ettei ne valtaa liikaa alaa.

1516815.jpgPioni näkyi myös voivan hyvin ja oli noussut ihan kiitettävästi pintaan. Kiitollinen kukkija se on ollut ja joskus muistan laskeneeni siinä yli 70 kukkaa kerralla kukassa. Kaunis!

1516819.jpgNarsissit aukeavat piakkoin jos näin hyviä ilmoja piisaa. Keltaisena vilkkuu sitten koko puska.

1516824.jpgMorsiusangervo oli jo kauniin vihreä ja terveen näköinen.

1516826.jpgRaparperi oli tehnyt jo muutaman pienen lehden ja lisää oli tulossa vaikka millä mitalla.

1516828.jpgTämän kukan nimeä en varmasti muista mutta olisko ollut joku lemmenkukka tai sinnepäin. Voimissaan kuitenkin...

1516829.jpgUnkarinsyreeni oli myös hyvällä alulla lehtien teossa. Joten varmaankin saadaan taas nauttia kauniista näkymistä tämänkin osalta tulevana kesänä.

1516832.jpgHumala oli jo tehnyt pitkiä varsia, jotka etsivät tukea. Ei kauaakaan, kun seinän vierus on kattoon asti humalan peitossa.

Paljon oli noussut jo kurkistelemaan tulevaa kesää, mutta vielä oli paljon maan sisässäkin perennoja. On se kevät aina yhtä ihmeellistä ja ihanaa joka vuosi. Tuntuu, että sitä itsekkin jotenkin uudistuu ja herää eloon kevään myötä.