Juhannus on vietetty jo aikaa päiviä sitten. Meillä oli mökillä muutama pariskunta  ja niin kuin sanottu, aika kului saunoen, uiden grillaillen ja yleisen hauskanpidon merkeissä.

Suojassa hyttysiltä saimme istuskella. Grilli on valmistumassa hyvään hiillokseen ja kyllä sitä grillattiinkin kaikkea mahdollista!

Juhannusruusukin oli oikeaan aikaan komeassa kukassa ja tuoksui ihanalta kesältä.

Yhtenä viikonloppuna olimme Kajaanissa haltiointi hommissa. Heidi ja Pertsa viettivät Pertsan kurssijuhlaa Vuokatissa. Paikalle oli saapunut monta kurssikaveria avecin kanssa. Päivä ja ilta/yö oli ollut mukavaa puuhastelua ja järjestelyt olivat sujuneet ihan mallikkaasti. Lasten kanssa aika kului kyllä hulppeasti ja edelleen me ihmetellään Paapan kanssa miten kummassa Heidi pyörittää tuota sirkusta yksinään kaiken päivää. Pertsa toki on illalla paikalla, mutta paljon hän on ollut viikkoja leireillä ja näin ollen kaikki on Heidin hoidettava. Me Paapan kanssa häärättiin kuin sudenpesän ovella ja nippa nappa saatiin iltapalat, iltapesut. satujen lukemiset ym. rutiinit hoidettua kahteen pekkaan. Hattua nostetaan ja ylpeyttä äänessä sanotaan, että "se on meidän likka".

Leevi piti myös suojata aurinkolaseilla ulkona.

Juuso nautti suunnattomasti päästessään ulos ja hiekkakasalle kaivamaan lapiolla oikein isoja kuoppia.

Veera paistatti päivää hattu päässä ja iho myös rasvattuna aurinkorasvalla niin kuin muillakin lapsilla.  Juuso tuleekin ensi sunnuntaina Mumman ja Paapan iloksi koko viikoksi. Juuso saa olla keskiviikkoon asti ihan yksin meidän kanssa ja sitten saapuu Veera. Lauantaina saapuu sitten koko loppu perhe ja sunnuntaina vietetään Heidin kummitytön rippijuhlaa jossa minä yritän kokkailla ja olla tarjoilijana koko päivän.

Kuten huomaatte olen siis lomalla. Ensimmäinen viikko on alkanut. Viime torstaina ja perjantaina minulla oli vapaata ja virallisesti loma alkoi maanantaina.Ilmat on suosineet vähän liiankin kanssa. Näin on pakko sanoa, kun tuo pumppu ei tahdo millään kestää, vaikka luut kestäisivätkin;)

Olen jo lomallani ehtinyt käydä huutokaupassa kummityttöni kanssa ja ostokset olivat aika pikkuisia tällä kertaa:) Samoin olemme piipahtaneet siskoni ja hänen miehensä kanssa Lappajärvellä Halkosaaren kesäteatterissa . Esityksen nimi oli: "Kaiken takana on nainen" ja lämpimästi suosittelen! Sieltä sai lähteä naama naurussa ja hyvällä mielellä!!

Tälläisenkin olen saanut sitten tänä keväänä mökille. Kasvihuone on pieni, mutta meille riittävä. Siellä on automaatti joka itse nostaa tarpeen vaatiessa kattoluukkua sään mukaan ylös ja taas sulkee kun sää muuttuu. Samoin siellä on automaattinen kastelujärjestelmä, joten ei tarvitse niin usein ajaa mökille kastelupuuhiin, kun kuivuus käy sietämättömäksi. Oikein tyytyväisiä olemme ja syksyllä sitten nähdään mitä sieltä syntyy...

Kauniita värejä riittää kaikkialla ympäristössä...

Pikkuvieraita on riittänyt. Tässä yhden siskoni lapset ja Jesse on samalla meidän kummipoika. Penni on ollut taivaissa, kun raaputtajia ja leikittäjiä on riittänyt monena päivänä. Sannakin tykkää Pennistä kovasti.

Mökin ikkunalla on samettiruusuja, jotka kestävät pientä kuivuuttakin ja ovat siis omiaan juuri mökillä, jossa ei aina säännöllisesti saada vettä.

Kotona puutarhassa pioni oli joku aika sitten parhaassa loistossaan. Isoja kukkia oli taas tänäkin kesänä useita kymmeniä.

Ruusu auenneena ja toinen vielä nupullaan. Ah, niin herkkää;)

Tämän kukan Veera toi mulle ja sanoi, että "katso sinä mumma tätä nyt tarpeeksesi, niin minä vien sen sitten äidille!" Minähän katsoin aikani ja sitten sitä sai ihastella Veeran äiti. Säästeliäs tyttö kaikin puolin:)