No niin, juhlava ja kaikin puolin mukava viikonloppu on vietetty ja takanapäin.

Vappu vietettiin niinkuin kerroin kotitöiden merkeissä eikä ehditty paljon palloja puhaltamaan. Serpentiinit sai jäädä pakkauksiinsa odottamaan seuraavaa Vappua.

Perjantaina illansuussa saapuivat Oulusta Noora ja Ville. Lapualla käynti Villelle oli ihan eka kerta, joten olipa siinä "ihmettelemistä". Iltaa istuttiin yllätys, yllätys, katsellen jääkiekkoa.... Eli näitä urheiluhulluja riittää ympäri suomen ;o) Lauantaiaamuna noustiinkin jo aikaiseen ylös ja valmistauduttiin Kälviälle lähtöön. Perillä osallistuttiin vielä viime hetken valmisteluihin ennenkuin vieraita alkoi saapua. Juhlat olivat pienet ja todella lämminhenkiset. Minäpä tietysti ehdin itkeä tirauttaa muutaman kerran, kun erinäisiä lahjoja ja tarinoita lahjojen alkuperästä kuulin. Lohdutuksekseni huomasin etten ollut ainoa joka kyyneleitä tirautteli.

Kyseessä olivat siis Pertsan valmistujaisjuhlat. Hattua nostaisin hänelle jos vain hattu olisi. Useamman vuoden opiskelu toisella puolen suomea ja siinä sivussa perhe-elämä kaikkine muutoksineen on ollut sellainen voimien ponnistus, että vain kaiken läpi vienyt sen perheineen tietää. Nyt se on kuitenkin onnellisesti ohi ja uudet seikkailut (kodin rakentaminen Kajaaniin ja perheen kasvaminen touko-kesäkuun vaihteessa) ovat edessä päin. Lämpimät onnittelut vielä kerran!!! Veera oli oma ihana itsensä. Yhtä hymyä koko ajan. Kunpa sitä jaksais ittekkin olla samanlainen. Maailman murheet ei onneksi vielä rasita. Odottelenkin ,että Veera äitinsä kanssa tulisi muutamaksi päiväksi kotiin, että sais viettää vähän pidemmän ajan sen mumman kultapallon kanssa. Eipä tässä enää montaa viikkoa olekkaankun perhe kasvaa ja sitten ne tänne tulemiset on unohdettava joksikin aikaa..

Sunnuntaina olikin sitten aamusta vain muutama tunti aikaa seurustella "Oululaisten" kanssa. Juna lähti Kauhavan asemalta vähän ennen kahta, joten paljon ei ehditty mitään merkittävää hommailemaan. Villellä onkin tämä viikko viimeinen kotimaassa pitkään aikaan. Torstaina hän lähtee vuodeksi muille maille vierahille jos toki välillä pääsee käymään kotonaankin.  Samalla kun olimme Kauhavalla piipahdimme mun veljen luona kylässä ja rattoisasti aika kuluikin.

Tänään mulla on vapaapäivä ja oon vähän huuli pyöreänä, kun ihan oikiasti mulla ei oo rästissä miljoonaa hommaa. Siivoukset on tehty, pullat ja kaakut leivottu, pyykit pesty jne. Käsitöitä toki on, mutta niitä ei lasketa. En muista koska tälläinen tilanne on ollut. Siinä samassa tulikin mieleeni, että mähän voin vaihtaa muutamaan kukkaan suuremman ruukun.....

Aikainen "kesä" näyttää olevan ohi. Mittarissa vain 6 astetta lämmintä ja taivas pudottaa vettä oikein aika lailla. Ainakin vihreys lisääntyy sateen myötä.

1527452.jpg

Ihan hyvin näyttävät ruusutkin sopivan tuohon vaasiin, kun ei enää ole tulppaani aika. Ojennanpa nämä ruusut kaikille valmistuneille lämpimien onnentoivotusten myötä.