Ehdinpäs vaan häihin eilen, vaikka lujille otti. Niinhän siinä aina käy kuin epäileekin. Meinas tulla pienet "joulukiireet", mutta muutamaa minuuttia ennen h-hetkeä istuttiin kirkossa ja voitiin alkaa nauttimaan seremoniasta. Hääpari oli kaunista katseltavaa ja muutenkin juhlat olivat oikein onnistuneet. Ruoka oli hyvää ja boolia oli riittävästi. Ohjelma oli hauskaa ja tanssimusiikki sellaista, että jalalla piti laittaa koreasti koko illan.  Saatiin tuttavilta kyytti kotiin ja sinne saavuttuamme keitettiin Antin kans pannullinen kahvia (niin kuin aina tehdään ,kun jostain reissusta kotiudumme, olkoon kello mitä tahansa). Siinä sitten käytiin illan tapahtumat läpi ja mentiin nukkumaan vasta joskus kahden jälkeen yöllä.

Tänään on ollut sitten vähän sellainen rauhallisempi päivä. On katseltu urheilua TV:stä ja tehty jotain kotihommia. Kuvailin muutaman käsityön ja nyt meinaan lunastaa lupaukseni ja laittaa kuvat tänne.


Tämän kapan olen virkannut käytävälle jo useita vuosia sitten. Sen pituus on n. 6 metriä ja korkeus n. 55cm. Kuvio on ns. perhoskuvio, jossa kaksi perhosta on vastakkain. Muistini mukaan malli oli sellainen etten koskaan oppinut virkkaamaan noita perhosia niin ettei olisi tarvinnut laskea lähes koko aikaa. Niinpä kuulin usein perheeltä äkäisiä kommentteja, kun otin virkkauksen käsiini, koska he tiesivät etten vastaa kysymyksiin, koska  lasken mielessäni mallin kulkua.

Tämä malli oli taas sellainen jota ei tarvinnut laskea koko aikaa. Television katsominen kuin myös seurustelu kävivät hyvinkin tätä virkkuusta tehdessäni.  Sen valmistumisesta on myös jokunen vuosi ja mitat on suurin piirtein samat kuin edellisessä perhoskuviossakin.

Kuvassa oleva  pyöreä pöytäliina on virkattu ollessani sairaalassa joitakin vuosia sitten. Mielestäni se on hyvin perinteinen liinamalli. Samankaltaisia malleja olen nähnyt moniakin. Valmistuu nopeasti ja mukava työ kaiken kaikkiaan.

fleur73.gif

Allaolevassa kuvassa  Veera tarkistaa mumman sohvanalustat ettei siellä ole pölypalloja.  Tyttö pitää kovasti imuroinnista ja niinpä Veeralle on tullut tavaksi kurkistaa olisko imuroinnin paikka. He ovatkin jo lähteneet kotiin, joten mumman sohvanalustat saavat rauhassa muutaman päivän pölyttyä.