Aamupäivällä suunnattiin auton nokka kohti Vaasaa ja siellä siskontyttö Petran rippijuhlaa. Petra on vähän niinkuin meidän tyttö, koska on ollut useita kertoja meidän mukana Lapin reissuilla ja muutenkin viettänyt kesällä meidän mökillä aikaansa.

Vuodet vierii kovaa vauhtia ja pikkuiset naperot kasvavat huimaa vauhtia kohti aikuisikää. Muistan kun Petra oli meidän mökillä ollessaan vain muutaman vuoden ikäinen. Huolestuneena hän katseli rannalta käsin kun Antti lähti uimaan rannasta pois päin kohti avovettä. Aikansa tyttö katseli ja lopulta, kun Antti aina vain ui kauemmaksi rannasta, nosti kätensä lonkille ja huusi täyttä kurkkua: "Antti, Antti, älä ole pelle, ui rannan suuntaisesti!" Siinä vaiheessa Antti meinas hörpätä vettä alkaessaan nauramaan, kun toinen oli niin tosissaan. Eihän siinä auttanut muuta kuin toimia tytön vaatimusten mukaan. Oikeassahan hän oli....

Petralle tein myös tuollaisen merkkaustyön, jonkalaisen tein myös kummipojallemme.

1246815274_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kovasti Petra piti taulusta ja siinä sitä on kiitosta tarpeeksi, kun lahja on mieluinen.

Tullessamme kotiin päin ajoimme Seinäjoen kautta, koska veimme Jennin kotiin. Kovasti oli väkeä liikkeellä, joka taas johtui varmaankin herättäjäjuhlien loppumisesta ja ihmisten kotiin lähtemisestä. Toki kesälomatkin ovat "osasyyllisiä" kovaan liikenteeseen.

Illalla vielä polkaisimme pyörillä hautausmaalle ja käveleskelimme siellä katsellen hautoja, joka muuten on kyllä yksi meidän lempipuuhista. Niin rauhallista ja kaunista on useimmilla hautausmailla.