Järjestimme pienen yllätyksen Heidille viime viikonloppuna. Heidillä oli synttäripäivä torstaina ja olimme Pertsan kanssa soitelleet ja sopineet, että ilmestymme lauantaina aamupäivän aikaan Kajaaniin ja olemme lapsille haltijoina, että Heidi pääsee menoilleen.

Pertsa oli varannut kasvohoidon ja pöydän ravintolasta, sekä elokuvaliput illaksi. Enpä muista hetkeen nähneeni niin hämmästynyttä ilmettä kuin Heidillä oli avatessaan oven ja bonganneensa meidät oven takaa. Siitähän se pikku hiljaa selkeni koko tilanne ja sankari pääsi lähtemään rentouttavaan käsittelyyn. Pertsa tuli töistä ja piakkoin pariskunta sitten lähti nauttimaan yhdessäolosta ilman lapsia.

Meillä olikin sitten oikein mukavaa Veeran ja Juuson kanssa ulkoleikeissä ja niin myös sisällä. Äiti ja isä saivat olla kaikessa rauhassa ja me nautimme noista nappuloista varmaan yhtä paljon kuin pariskunta vapaaillastaan.

Sunnuntaina kotiinpäin ajellessamme Antti muisti yhden erikoisen puun tienvarressa ja niinpä se piti kuvata keskellä ei mitään.

Näyttää ihan siltä kuin useampi puu olisi kietoutunut toisiinsa, mutta juuressa oli kuitenkin vain yksi alku.

Käsitöitäkin olen tasaisesti tehnyt, mutta siinä sivussa on koottu palapeli ja tehty isompia neuletöitä, joten valmista ei juurikaan ole tullut. Tässä kuitenkin syksyn ensimmäiset sukat. Lankana Nalle colori ja vanhaa varastoa. Hieman nuo sukat näyttävät eriparisilta, koska jostain syystä toiseen sukkaan tuli enempi raidan näköistä jälkeä ja toiseen sukkaan kuviota. No, jota se vaivaa niin tehköön uudet parit molemmille sukille;o) Varret tein pitkiksi ja sitten laskostin ne "makkaralle". Minusta mukava idea. Kirsiltä tämän idean nappasin, viimeksi siellä käydessäni.